חמישי, 09 ספטמבר 2010
ראשי | סגל הקבוצה | היסטוריה | וידאו | פייסבוק | English

התחברות לאתר






הרשמה הרשמה

המשחק של היום \ הקודם

 
ש', 28 אוג' 2010 19:30 
מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
0:3 ווסטהאם
ווסטהאם
סיקור משחק

המשחק הבא


אברטון
אברטון
: מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
(גודיסון פארק)

מי באתר

מחוברים כעת לאתר:
  • 4 אורחים מחוברים
  • 3 רובוטים מחוברים

מועדון האוהדים

MoadonOhadim
  • על המועדון
  • הצטרפות למועדון האוהדים
  • מפגשי צפייה
  • רכישת כרטיסים למשחקים
  • צור קשר
  • הסטוריה
  • כללי
  • מפגשים
  • עדכונים שוטפים

מנצ'סטר יונייטד

לוח המשחקים 2010/11

  • מגן הקהילה
  • ליגה אנגלית
  • ליגת האלופות
  • גביע אנגלי
  • גביע הליגה

1909
יום השנה לגמר 1909 - משחק ראווה בין שני מועדוני האוהדים PDF הדפסה
נכתב ע"י פז לזר   
שבת, 18 אפריל 2009 23:48
מנצ'סטר יונייטד

בשעה 17:30 (שעון ישראל) בתאריך ה-24 לאפריל 2009, היה זה 100 שנה לשריקת הפתיחה של משחק גמר הגביע האנגלי בין מנצ'סטר יונייטד לבריסטול סיטי.
זה היה ציון דרך עבור שני המועדונים משום שזה היה הגמר הראשון שלהם. זה גם היה אחד מ-11 ניצחונות ו-18 הופעות של מנצ'סטר יונייטד ב-100 שנים אלו והייתה זו הפעם היחידה מעולם בו הייתה בריסטול סיטי בגמר.

המשחק החוזר
כדי לוודא שיום זה לא ישכח סתם כך, ארגון אוהדי מנצ'סטר יונייטד העצמאיים או יותר נכון Independent Manchester United Supporters Trust - MUST, החליטו לערוך לאור המאורע משחק חוזר. המשחק שוחק אז בקריסטל פאלאס והאיגודים שכרו את איצטדיון קריסטל פאלאס נשיונל ספורטס סנטר (שנמצא באותו מקום) ליום זה. המשחק ישוחק בין 2 קבוצות המורכבות מחברי האיגוד. הקבוצות ילבשו את החולצות של אותו משחק כדי להשאיר את העניין אותנטי ככל האפשר.

התקווה שזה יהיה משחק ראשון מבין רבים בדרך שיקיימו מועדוני אוהדים כדי להזכיר שוב ושוב את הגביע האנגלי.
20 משחקי גמר שוחקו באיצטדיון קריסטל פאלאס בין השנים 1895 ל-1914. האיגודים מאמינים כי אירוע זה לא רק יזכיר את הרומנטיקה של הגביע האנגלי אלא גם יעודד איגודים ואוהדים שקבוצותיהם שיחקו בגמר בפאלאס מ-1910 עד 1914 כדי לציין את יום ה-100.

"זה מעודד ומרגיע את ההתאחדות שאוהדים עדיין מעריכים את המסורת של תחרויות אלה. ההתאחדות שמחה לתת תמיכה מלאה לאיגוד אוהדי בריסטול סיטי ואיגוד אוהד מנצ'סטר יונייטד בניסיונם לציין כמו שצריך את יום ה-100 של משחק הגביע הראשון של שני המועדונים."
לורד דיוויד טריסמן, יו"ר ההתאחדות.


המשחק נגמר בתוצאה 2 - 1 למנצ'סטר יונייטד

עדכון אחרון ב-שישי, 24 אפריל 2009 22:41
 
המשחק החוזר PDF הדפסה
נכתב ע"י פז לזר   
ראשון, 19 אפריל 2009 12:04
מנצ'סטר יונייטד

אלו הם המדים אותם ילבשו הקבוצות.

מנצ'סטר יונייטד
החולצה של בריסטול סיטי

מנצ'סטר יונייטד
החולצה של מנצ'סטר יונייטד


מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד
מנצ'סטר יונייטד

קפטן בריסטול סיטי, לואיס קארי וקשר מנצ'סטר יונייטד, סקוט מארי מדגמנים את תלבושות 1909.



 
המשחק עצמו PDF הדפסה
נכתב ע"י פז לזר   
ראשון, 19 אפריל 2009 00:08
אותו משחק גמר ב-1909 הביא 2 מועדונים חדשים לגמר בפאלאס - מנצ'סטר יונייטד ובריסטול סיטי. זה גם היה מפגש בין הצפון לדרום. מנצ'סטר יונייטד, האלופה של העונה הקודמת ניצחה בחצי הגמר את ניוקאסל. שתי הקבוצות גם התחרו אחת נגד השנייה בליגה. מנצ'סטר יונייטד הובילה הראש על בריסטול רק בנקודה אחת.

מנצ'סטר יונייטד

גמר 1909 - מנצ'סטר יונייטד נגד בריסטול סיטי
מאחר ושתי הקבוצות לובשות צבע אדום, הן החליטו ללבוש את החולצה השנייה שהלן. מנצ'סטר יונייטד בחרה במדים לבנים עם V אדום על החזה והורד האדום של לנקשייר במרכז החזה. החברה שיצרה הייתה שייכת לבילי מרדית'. בריסטול סיטי לבשו חולצות כחולות ומכנסיים לבנים.
בילי מרדית' היה הגיבור של מנצ'סטר סיטי ב-1904 וחברו לקבוצה ג'ורג' וול הגיעו לפאלאס רק לפני מספר שבועות והבקיע 2 שערים במדי נבחרת אנגליה מול סקוטלנד.
למרות שמרדית' השפיל את הגנת בריסטול, היה זה סנדי טרנבול ששיחק במנצ'סטר סיטי ב-1904 והבקיע את השער היחיד במשחק. זה קרה למרות שהוא סבל מפציעה בברך אך חברו צ'ארלי רוברטס אמר: "תנו לו לשחק. אולי הוא יבקיע שער ואם הוא יעשה את זה אנחנו כבר נסחוב אותו."

בריסטול סיטי נדפקו עקב חסרונו של ריפון ומאר והאייס, מגנה של היונייטד שיחק עם צלע שבורה. למרות שהרבה ציפו שמנצ'סטר יונייטד תנצח, המשחק הוכרע בשער אחד בלבד בדקה ה-22. בעיטה של האסל נהדפה חזרה מההרמה וטרנבול בעט את הריבאונד לרשת.  חלוצי בריסטול הגיעו למספר מצבים טובים אך לא הצליחו להבקיע.

כיום מדברים על בעיית צפיפות לוח המשחקים אבל גם ב-1909 היונייטד הייתה לחוצה במשחקים ולאחר הגמר הם נשארו בלונדון עד שלישי אחר הצהריים וחזרו למנצ'סטר כדי לשחק מול וולוויץ' ארסנל בשעה 6 בערב. ביום חמישי הם שיחקו את משחק הליגה האחרון מול בראדפורד סיטי.

אחד המקרים המוזרים של גמר 1909 היה איבוד הגביע. הפעם העבריינים לא היו פושעים רגילים אלא דווקא אלה שאהדו את היונייטד. הם רצו את הזיכרון האחרון של הניצחון. ב-9 ליולי 1910, מועצת ההתאחדות נפגשה בקרומר ואמרה: "הגביע האנגלי הנוכחי שוכפל ללא הסכמת ההתאחדות ולכן יוצע גביע חדש". לאחר הניצחון בגרמ, ג'ון דיוויס נתן ליונייטד ליונייטד סכום כסף ענק של 60 אלף פאונד כדי לרכוש מקום ולבנות בו איצטדיון, אולד טראפורד, אליו עברה היונייטד בפברואר 1910.

מנצ'סטר יונייטד 1 (א. טרנבול) - בריסטול סיטי 0
מנצ'סטר יונייטד: מוגר, סטייסי, האייס, דוקוורת', רוברטס, בל, מרדיץ', האלס, ג. טרנבול, א. טרנבול, וול.
בריסטול סיטי: קליי, אנאן, קוטל, הנלין, וודלוק, ספיר, סטאניפות', הארדי, גיליגן, בארטון, הילטון.
שופט: ג'. מייסון (בורסלם). שופטי קו: ג'.ר. שומאכר (לונדון), א. גרין (בירמינגהאם).
קהל: 71401

הדרך לגמר
סיבוב 1
: בריסטול סיטי 1 - 1 סאות'המפטון (המשחק החוזר: סאות'מהפטון 0 - 2 בריסטול סיטי). מנצ'סטר יונייטד 1 -* 0 ברייטון והוב אלביון.

סיבוב 2: בריסטול סיטי 2 - 2 בארי (המשחק החוזר: בארי 0 - 1 בריסטול סיטי). מנצ'סטר יונייטד 1 - 0.
סיבוב 3: בריסטול סיטי 2 - 0 נוריץ' סיטי. מנצ'סטר יונייטד 6 - 1 בלקבורן רוברס.
סיבוב 4: גלוסופ נורת' אנד 0 - 0 בריסטול סיטי (המשחק החוזר: בריסטול סיטי 1 - 0 גלוסופ נורת' אנד). בארנלי 2 - 3 מנצ'סטר יונייטד.
חצי גמר: בריסטול סיטי 1 - 1 דרבי קאונטי (המשחק החוזר: דרבי קאונטי 1 - 2 בריסטול סיטי) מנצ'סטר יונייטד 1 - 0 ניוקאסל יונייטד.

עדכון אחרון ב-ראשון, 19 אפריל 2009 03:09
 
MUST PDF הדפסה
נכתב ע"י פז לזר   
ראשון, 19 אפריל 2009 12:28
מנצ'סטר יונייטד

כש-BSKyB של רופרט מורדוך הכריזו על הצעתם לקנות את יונייטד ב-1998, לקח רק יומיים למחזיקי המניות לארגן את עצמם לכך. מחזיקי המניות נגד מורדוך (SUAM) נוסדה ב-8 לספטמבר 1908. ב-9 לאפריל 1999, מחלקת המסחר והתעשייה (DTI) חסמה את ההצעה ו-SUAM הייתה חלק גדול מהסיבות לכך.

לאחר הפסדו של מורדוך, מארגני SUAM החליטו להקים ארגון יותר רשמי ויצרו את שיירהולדרס יונייטד (Shareholders United) ב-16 למאי 1999 כחברה בע"מ.
המטרה של SU הייתה להשאיר את מנצ'סטר יונייטד כעצמאית דרך בעלות על מניות שירכשו ע"י אוהדי הקבוצה. SU היה אירגון שלא למטרות רווח, דמוקרטי (עם מועצת מנהלים) ולא פוליטי שחבריו היו אוהדי מנצ'סטר יונייטד שהחזיקו את המניות של Manchester United plc.

בחלק מההשתלטות של גלייזר והפרטת המועדון, SU נאלצו לוותר על חלקם במניות המועדון והארגון התפרק.
עכשיו נכנסו לשלב חדש ו-SU נכנסה לשיתוף פעולה עם MUST, אירגון האוהדים העצמאי (the independent Manchester United Supporters' Trust). האירגון הפך לאירגון תעשייתי, חסכני, דמוקרטי ולא למטרות רווח הרשום תחת רשות השירותים הפיננסיים. הוא ממשיך להיות מוכר על ידי האוהדים כאירגון האוהדים היחיד של מנצ'סטר יונייטד וכיום הוא אירגון האוהדים הגדול בעולם עם למעלה מ-34 אלף חברים.

MUST פונה לאותה מטרה. המטרה היא להשיג בעלות על מנצ'סטר יונייטד על ידי אוהדי הקבוצה.

 
מנצ'סטר יונייטד 1909 PDF הדפסה
נכתב ע"י חזי סידון   
חמישי, 23 אפריל 2009 23:13
בעקבות זכייתם באליפות הראשונה שלהם היונייטד שיחקו נגד ק.פ.ר במשחק על מגן הצדקה, המשחק שוחק באצטדיונה של צ'לסי, סטמפורד ברידג', ונגמר בתוצאת תיקו 1-1. נערך משחק חוזר שאליו הגיעו יותר מ-40,000 שזכו לראות את יונייטד בתצוגה מרשימה כשטרנבול מבקיע שלישיה בניצחון 4-0. בהסטוריה של היונייטד הם לא הגיעו בגביע האנגלי רחוק יותר מהסיבוב השמיני, עם תואר האליפות שהובטח שנה קודם הם לטשו מבטים לתואר הבריטי הגדול היחיד שהיה חסר להם בארון הגביעים.
הם התחילו את הקמפיין בניצחון על ברייטון מהליגה הדרומית 1-0. בסביבוב השניה הם הוגרלו למשחק בית נגד אברטון. הטופיז הודחו בעקבות שער של האלס והאדומים המשיכו לצעוד קדימה. הרוברס מבלקבורן היו לקורבן הבא של היונייטד כשהפסידו בתוצאה המוחצת 6-1 בקלייטון. בפעם הראשונה באותה שנה הם הוגרלו למשחק חוץ בסיבוב הבא נגד בארנלי מהליגה השניה שהובילה בשער אחד והיה נראה שהיונייטד הולכים הביתה שוב בסביבוב השמיני כשאמא טבע התערבה. שלג החל לרדת בדקה ה-18 של המשחק והפך לקרח ולכן לשופט לא הייתה אפשרות אחרת אלה לשרוק לסיום.המשחק החוזר נגמר בניצחון האדומים 3-2.
היונייטד הגיעו לחצי הגמר בפעם הראשונה בהסטוריה כשהם משחקים נגד מחזקי הגביע ניוקאסל. הג'ורדיז נפלו קורבן לגול נוסף של האלס והיונייטד המשיכו לגמר (ניוקאסל המשיכו וזכו באליפות).
הגמר נערך בקריסטל פאלאס והיריבים היו בריסטול סיטי. בעיר מנצ'סטר אחזה קדחת גביע ונסיעה ברכבת ללונדון הוצעה לאוהדים ב-11 שילינגים לאחד. יונייטד הוכרחה לשנות את צבעי התלבושת שלה ובמקום הצבע האדום השחקנים לבשו לבן עם V אדום. העיר מנצ'סטר נהרה לבירה ולמרות הגשם 70,000 אוהדים הגיעו למגרש לראות את טרנבול כובש את השער היחיד במשחק ואת היונייטד זוכים בגביע.
בילי מרדית' נחשב במשחק לשוני בין שתי הקבוצות, למרות שלפי הדעה רווחת זהו היה משחק גרוע. אחרי הזכיה בגביע הקבוצה נלקחה לתיאטרון אלהמברה שם צפו השחקנים בקומיקאי האהוב באותו הזמן, ג'ורג' רוביי. למקום הגיעו כולם עם חליפות מחויטות ועניבות. בבוקר שלמחרת הייתה קצת פאניקה כאשר המכסה של הגביע לא נמצא, אך בסוך התגלה בכיס חליפתו של סנדי טרנבול במעשה שנועד להצחיק.
שחקני היונייטד הגיעו לתחנה המרכזית במנצ'סטר בשעה 3:30 בצהריים והופתעו לגלות כ-300,000 אוהדים שבאו לברכם בשובם לעיר. על רקע נגינתם של להקת כלי נשיפה לשיר "ראו, הגיבור הכובש מגיע" מנגנל פתח את דלת קרונו והרים את הפרס הנושן גבוה לקול תרועתו של ההמון. בעקבות מנגנל, עטופים בגלימות, הגיעו צ'רלי רוברטס ושער שחקני הקבוצה, רבים מהם חובשים לראשם כובעים בצבעים אדום ולבן. נהג מרכבה הסיע אותם בכל העיר כשעוברי אורח ודיירי העיר נועצים מבטיהם בגיבוריהם.
אלברט סקוור לא ראה מימיו מחזות כאלה. התהלוכה המשיכה עד למגרש קלייטון שם יותר מ-30,000 חיכו להם יותר מ-3 שעות. זו הייתה שעתו היפה של המגרש הישן בגלייטון, ליונייטד כבר ניתנה ההודעה שבקרוב הם יעזבו את השדה הבוצי לאצטדיון חדש שיבנה באולד טראפורד.
ליונייטד היה עוד משחק לשחק ובלי שום הפתעה הפסידו לארסנל, אחרי המשחק יושב הראש של היונייטד לקח את הגביע ומילא אותו בשמפניה, אחר כך הלך לחדרי ההלבשה של ארסנל והזמין אותם לבוא ולשתות לחיי היונייטד.
באוגוסט 1909, 4 חודשים לאחר הזכיה בגביע האנגלי כל קבוצת מנצ'סטר יונייטד הושעתה על ידי הFA בעקבות סירובם לותר על שותפותם בארגון השחקנים שנוסד. בהתחלה כל שחקן מקצוען במדינה הצטרף לארגון, אך אחרי לחץ מהFA הם הוציאו ממנו אחד אחד עד שרק קבוצת מנצ'סטר יונייטד נשארה. שחקני היונייטד התעקשו על שלהם וקנו לעצמם את הכיונוי "המתחילים". זה היה נראה כמו סיום העונה עוד לפני שהתחילה למועדון שרק התחיל לטעום הצלחה, אך כשהכל נראה אבוד טים קולמן מאברטון יצא נגד חבריו לקבוצה ותמך בשחקני היונייטד. ניוקאסל יונייטד, מידלסבורו וסנדרלנד כולן שינו גישתן וגם בעקבותן שאר שחקני אברטון וקבוצת ליברפול. הFA התקפל! נחתם הסכם מבולבל והמשבר עבר, אל תודות ליונייטד ארגון השחקנים שרד וקיים עד עצם היום הזה. בליגה מנצ'סטר לא המשיכה את ההצלחה שלה וסיימה במקום ה-13 המאכזב.

 

 

סנדי טורנבול מבקיע בגמר הגביע 1909

עדכון אחרון ב-חמישי, 24 דצמבר 2009 20:07
 
בריסטול סיטי PDF הדפסה
נכתב ע"י חזי סידון   
רביעי, 22 אפריל 2009 18:01
מנצ'סטר יונייטד

מועדון הכדורגל בריסטול סאות'אנד נוסד ב-1894 ושיחק משחקיו בסנט ג'ונס ליין, בבדמינסטר.

שם המועדון שונה ל"מועדון הכדורגל בריסטול סיטי" והפך לחברה מוגבלת לאחר פגישה מפורסמת באלברט האל, בדמינסטר ב-1897 כשבריסטול סאות'אנד הפכה מקצוענית.

לאחר שהפך המועדון לחברה מוגבלת והיה למקצועני ב-1897. נעשתה החלטה להעסיק מנג'ר ונוצר קשר עם סאם הוליס מ"וולוויץ' ארסנל". אחת ממשימותיו הראשונות בבריסטול סיטי הייתה לחבר סגל שחקנים שישתתף בליגה הדרומית- הוא קיבל כסף להעברות בסף 40 פאונד!

ב-1899 בוב קמפבל ירש את סאם הוליס כמנג'ר בחודש מאי.

ב-1900 המועדון התמזג עם היריבה העירונית "בדמינסטר", שיוסדה בסאות'וויל ב-1887 והייתה קבוצה מקצוענית ששיחקה את משחקיה כקילומטר וחצי מסנט ג'ונס ליין- באשטון גייט.

סאם הוליס חזר לקדנציה שניה ב-1901 והוביל את הסיטי לעונתם הראשונה בליגת הכדורגל,בעקבות בחירתם לליגה השניה במאי. הם היו לקבוצה היחידה הלא לונדונית היחידה מדרום לבירמינגהאם עד שנת 1920. הם שיחקו את משחק הליגה הראשון שלהם בשביעי בספטמבר בחוץ מול בלקפול וניצחו 2-0. בילי ג'ונס היה לשחקן הסיטי הראשון שהופיע במדי נבחרת אנגליה.

לאחר עונה (1900-01) בה הם שיחקו גם בסנט ג'ונס ליין וגם באשטון גייט, ולאחר מכן שלוש עונות בסנט ג'ונס ליין, הוחלט כי הקבוצה תאמץ את אשטון גייט כבית הקבוע של מועדון הכדורגל בריסטול סיטי ב-1904.

ב-1905 סיטי השיגו 14 ניצחונות רצופים בליגה השניה, שיא משותף שעדיין מוחזק יחד עם פרסטון נורת'אנד ומנצ'סטר יונייטד.

הארי ת'יקט השתלט על עמדת המנג'ר ומיד הוביל את הסיטי לאליפות הליגה השניה לעונת 1905-06, שכלל שיא מועדון של 30 נצחונות ליגה, והפנים החדשות של הליגה נקראו "הבריסטול בייבז", כינוי שנשאר עד שנות השלושים.

הקבוצה סיימה כסגנית האלופה אחרי ניוקאסל בעונתם הראשונה בליגה הראשונה, מה שנשאר עד היום מקום השיא של המועדון. הקשר המרכזי, בילי וולוק ערך את הופעתו הראשונה מתוך 21 במדי הנבחרת האנגלית.

ב-1909 הם הגיעו לגמר הגביע האנגלי, שם הם הפסידו למנצ'סטר יונייטד 1-0 בקריסטל פאלאס בלונדון.

אך ההישגים הללו לא היו עקביים, ב-1911 סיטי ירדו חזרה לליגה השניה. הם לא חזרו על ההישגים מהשנים 1906-1909 מאז, ואפילו לא חזרו לליגה הראשונה מזה 65 שנים.

מנצ'סטר יונייטד


עדכון אחרון ב-רביעי, 22 אפריל 2009 18:05
 
גביע האתגר PDF הדפסה
נכתב ע"י חזי סידון   
רביעי, 22 אפריל 2009 18:04
בתחרות הגביע האנגלי הראשונה בעונת 1871-72 לקחו חלק 15 קבוצות (העונה יותר מ-700 השתתפו). "וונדררס", קבוצה שיוסדה ע"י תלמדי בית ספר ואוניברסיטה, זכו בגמר הראשון כשניצחו בתוצאה 1-0 את "רויאל אנג'נירס" במגרש "קנינגטון אובל". קהל צופים של 2,000 הגיעו למשחק וכל אחד שילם שילינג אחד עבור הזכות הזו.

הגול הראשון בגמר הראשון הובקע ע"י מורטון בטס, ששיחק תחת השם הבדוי 'א.ה צ'קר'. הוא היה תלמיד לשעבר בבית הספר "הארו" ששיחק בעבר במדי "הארו צ'קרס".

הגביע המקורי, קטן בהרבה מזה הנוכחי, יוצר ע"י מסר מרטין, האל אנד קו. ועלה 20 םאונד. ב-895, לאחר שאסטון וילה זכו בתחרות, הגביע נגנב מארון הגביעים בבירמינגהאם שם הוא הוצג. הוא אף פעם לא הוחזר.

הגביע השני היה העתק של הראשון, ושומש עד 1910 אז ניתן במתנה לנשיא רב השנים של ה-FA, לורד קינרד. הוא נמכר ב'כריסטיס' ב-19 למאי 2005 בעבור 420,000 םאונד (478,400 פאנד כולל דמי מכירה ומיסים) לדיוויד גולד, היו"ר של בירמינגהאם סיטי.

גביע חדש וגדול יותר נקנה ע"י ה-FA ב-1911 עוצב ויוצר ע"י 'פאטוריניס' מברדפורד בו זכו ברדפורד סיטי בפעם הראשונה בה הוא הוצג, זו הפעם היחידה בה קבוצה מברדפורד הגיעה לגמר. הגביע הזה עדיין קיים אך הוא עדין מדי לשימוש, כך שהעתק מדויק שלו הוכן ע"י טוי, קנינג וספנסר ונמצא בשימוש מאז הגמר ב-1992. "גביע לחיפוי" יוצר יחד עם הגביע הנוכחי ב-1992 אך הוא לא נמצא בשימוש עד עכשיו וישתמשו בו רק בתנאי שהגביע הנוכחי יאבד, ינזק או יושמד.

מנ'צסטר יונייטד זכו בגביע הכי הרבה פעמים (11), אחריהם ארסנל (10) וטוטנהאם הוטספר (8). 42 מועדונים שונים זכו בגביע.

בינואר 1922 הדוכס מיורק, שהפך לאחר מכן למלך ג'ורג' ה-6, קבע שטח לביצוע בניית אצטדיון וומבלי שהושלם לאחר שנה בעלות של 750,000 פאונד. גמר הגביע האנגלי ב-1923 בין בולטון וונדררס לווסטהאם יונייטד היה למשחק הכדורגל הראשון באצטדיון החדש ומשך אליו קהל של 200,000 שמהווה הפרזה גדולה מהמספר הרשמי. המשחק נערך רק תודות לרצון הטוב של הצופים והנסיונות של המשטרה, כשגם המלך ג'ורג' הגיע על סוסו הלבן "בילי".

גמר הגביע שוחק בוומבלי בכל שנה,למעט שנות המלחמה, ועד שנת 2000 בה נהרס האצטדיון. ב-6 השנים הבאות גמר הגביע האנלגי נערעך באצטדיון המילניום בקראדיף. הגביע האנגלי הפך לאחד מעמודי הטווח של הספורט במדינה. זה יותר מ-130 שנה שהוא משוחק אך עדיין, עונה אחר עונה, הגביע האנגלי מאגד סביבו כ"כ הרבה עניין לא רק במדינה אלא גם בכל רחבי העולם. ההסיטוריה והמסורת של התחרות, והטקס המרהיב של גמר הגביע, היה לנחלת הכלל.

וומבלי החדש אירח את הגמר הראשון שלו ב-2007. סר בובי רובסון, מחזיק גביע כמנג'ר איפסוויץ' טאון אמר פעם: "גמר הגביע האנלי הוא המשחק הבודד הטוב בעולם מלבד גמר הגביע העולמי- והוא שלנו".


 
קצת על הגביע האנגלי PDF הדפסה
נכתב ע"י פז לזר   
ראשון, 19 אפריל 2009 12:45
בפגישה שנערכה בלונדון ב-20 ליולי 1871, בהצעה שהועלתה על ידי המזכיר צ'ארלס אלקוק נאמר:
יש את הרצון שיהיה גביע תחרותי שיהיה קשור להתאחדות ובו כל הקבוצות יוכלו להתחרות". 3 חודשים מאוחר יותר הצעה זו אושרה.
התחרות הראשונה הייתה בעונת 1871-72 ושיחקו בה 15 קבוצות). הוונדררס שהייתה קבוצה הבנויה משחקני בית ספר ואוניברסיטה ניצחו את הגמר הראשון בתוצאה 1 - 0 נגד רויאל אינג'נירס בקנינגטון אובל. 2000 איש היו בקהל וכל אחד שילם שילינג בודד לכניסה. השער בגמר שייך למורטן בטס.
הגביע היה קטן מזה שיש היום ועוצב על ידי מסרס מרטין מחברת האל ושות' ועלה 20 פאונד. ב-1985, לאחר שאסטון וילה לקחה את התואר, הגביע נגנב ממשרדי ההתאחדות בברימנגהאם שם הוא הוצג לראווה. מאז לא החזירו אותו.
הגביע הנוכחי קיים משנת 1992 והוא למעשה הגביע הרביעי בתחרות ולמעשה הוא העתק מדויק של השלישי. מנצ'סטר יונייטד זכתה בגביע הכי הרבה פעמים (11) ואחריה ארסנל (10) וטוטנהאם (8). בסך הכל 42 קבוצות שונות זכו בו.
בינואר 1922 דיוק אוף יורק שלימים נהיה המלך ג'ורג' פתח את תחילת הקמת איצטדיון וומבלי בעלות של 750 אלף פאונד.
גמר הגביע של עונת 1923 בין בולטון לווסטהאם היה המשחק הראשון ששוחק באיצטדיון החדש שהכיל 200000 צופים.
מאז הגמר שוחק תמיד בוומבלי, לא כולל את השנים בהם אל היו משחקים במהלך מלחמת העולם.
הגביע האנגלי נחשב כיום לתחרות הכדורגל העתיקה ביותר וכבר עברה את 130 השנים ובכל שנה היא מייצרת רגעים בלתי נשכחים.
וומבלי החדש קיים את משחק הגמר הראשון שלו ב-2007.
סר בובי צ'רלטו אמר:
"גמר הגביע האנגלי הוא המשחק הנהדר ביותר חוץ מגמר המונדיאל - והוא שלנו."